Over Wendy

Gifted&More is in 2020 door Wendy Verschoor opgericht vanuit de visie dat niet alleen kinderen begeleiding nodig hebben, maar ook hun ouder(s), scholen en kinderdagverblijven. Daarnaast wil zij vanuit zowel haar persoonlijke als zakelijke achtergrond een brug bouwen tussen hoogbegaafden en het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Ook vindt zij dat praktijk en wetenschap beter zouden moeten samenwerken om meer inzicht te krijgen in kenmerken en uitdagingen van hoogbegaafden, zodat zij gezamenlijk nog effici├źnter en effectiever kunnen werken aan mogelijkheden en oplossingen.

Anders dan veel specialisten op het gebied van hoogbegaafdheid heeft Wendy van origine geen achtergrond in de (ortho)pedagogiek of psychologie. Zij heeft Bouwkunde aan de TU Delft en Rechten aan de Universiteit Leiden gestudeerd en is al meer dan 20 jaar actief (geweest) als specialist, bestuurder en toezichthouder op het gebied de gebouwde omgeving en asset management. Zij is nog altijd actief als toezichthouder in diverse Raden van Commissarissen.

Haar vier uitzonderlijk begaafde kinderen (145+) hebben haar ertoe gebracht zich verder te verdiepen in de vele facetten van hoogbegaafdheid, zowel wetenschappelijk als in de praktijk. Zij heeft haar opleiding als ECHA-specialist eind 2020 afgerond en heeft de ambitie om tevens verder wetenschappelijk onderzoek te gaan verrichten. Op die manier kan zij de ervaring die zij heeft vanuit haar eigen jeugd en professionele leven alsmede de dagelijkse uitdagingen met haar eigen kinderen samenbrengen met wetenschappelijke inzichten.

Wendy Verschoor - ECHA Specialist